Tipus de Curriculum Vitae guanyadors: Quin escollir?

T’has preguntat alguna vegada quin dels tipus de curriculum vitae que hi ha s’adapta millor a tu? el curriculum vitae ha evolucionat molt i sobretot ara amb l’era digital. És per això que no ens alliberem dels dubtes cada vegada que l’actualitzem: quin tipus de foto he de posar?, incloc l’edat?, i el gènere?, quins apartats afegeixo? Tot això dependrà sempre del teu perfil i el que vulguis que transmeti el teu curriculum vitae.

A més d’escollir un bon estil per al teu currículum, també és important crear la teva Marca Personal i ser original, marcant una diferéncia amb la resta dels candidats. Com ens diu la Viviana Giammatteo en el seu llibre «Il currículum creatiu. Il CV i il Personal Branding nell’era de l’recruiting 2.0 «, crear una marca personal és l’única estratègia possible per destacar i posicionar-se de la millor manera dins d’un mercat laboral tan canviant i competitiu com és l’actual.

És molt recomanable acompanyar el teu curriculum vitae amb una carta de presentació. Tingues en compte que el 69% dels responsables de recursos humans perceben de manera positiva adjuntar una carta de presentació personalitzada amb el teu currículum, com ens mostra l’enquesta Cover Letters and resums duta a terme per The Society for Human Resources Management (SHRM).

Bases per elaborar el teu currículum

A l’hora de crear el teu currículum, són moltes les opcions a triar per captar l’atenció del responsable de recursos humans i, així, poder destacar en qualsevol procés de selecció en el que participis.

Entre les múltiples possibilitats que hi ha, sempre has de tenir en compte els aspectes que faran destacar més el teu potencial. Per exemple, si acabes de finalitzar els teus estudis, l’estil i l’estructura del teu currículum hauria de ser diferent de la del currículum que presentaries en cas que tinguessis una llarga experiència laboral.

Un altre aspecte a tenir en compte és l’àmbit professional al qual et vols dedicar, i sempre pensant en la importància de les Soft Skills , ja que incloure-les en el teu CV t’ajudarà a destacar les teves qualitats humanes i anar més enllà de la teva experiència i formació.

¿Te resultó interesante este artículo? ¡Compártelo con tu red!